Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Toerisme in Zeeland

Over Zeeland

Zeeland is de meest waterrijke provincie van Nederland. Het is een archipel van eilanden en schiereilanden, die door bruggen en tunnels met elkaar verbonden zijn. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Waar je ook bent in Zeeland: het water is altijd binnen 15 minuten bereikbaar.

Het eiland Tholen

Tholen is het eiland met de ideale combinatie van rust, natuur en water. De aangrenzende Krabbenkreek, een uitloper van de Oosterschelde, met unieke slikken en schorren hebben een bijzondere flora en fauna. Het gebied is enorm in trek bij diverse vogels, zoals de rosse grutto, de scholekster en vele andere steltlopers. De mooiste plekken op Tholen zijn wandelend of op de fiets te ontdekken en in de omringende wateren komen de watersporters ook ruimschoots aan hun trekken.

Toerisme in Zeeland

Dat Zeeland een prachtige provincie is, dat is geen geheim. Veel toeristen trekken elk jaar naar dit deel van de schitterende Nederlandse kust. En dat zijn niet alleen Nederlanders, want ook Duitse en Belgische toeristen weten de accommodaties goed te vinden. In 2020 werden maar liefst 17 miljoen overnachtingen in Zeeland geregistreerd.

Waarom komen de Toeristen vandaan?

Herkomst
Nederland - 5,1 miljoen
Duitsland - 3,2 miljoen
België - 0,6 miljoen

Seizoenspreiding
Januari - februari - 650.000
Maart - april - 325.000
Mei - juni - 1.275.000
Juli - augustus - 4.390.000
September - oktober - 2.100.000
November - december - 390.000

Neem contact op met de makelaar

Disclaimer | Webdesign Ede Memorise